Raudonosios pandos

Raudonoji pandaRaudonoji panda

Raudonosios pandos (arba mažesnės pandos) yra gyvūnų anomalija: jos turi ilgas, pūkuotas dryžuotas uodegas kaip meškėnas, o veidai ir dieta primena didžiulę pandą, tačiau apsivalo kaip katė. Tačiau jie nėra meškėnai, lokiai ar katės – jie yra vienintelės gyvos savo genties rūšys (Ailuridae, klaidingai pavadintos senovės graikų kalba kaip „katė“).

  • kinų: Mažoji panda xiǎoxióngmāo /sshyaoww-sshyong-maow/'mažas lokys-katė'
  • Išvaizda: panašus į meškėną, rausvai rudu kailiu
  • Dydis: apie 50 cm (20 colių)
  • Svoris: apie 5 kg (11 svarų)
  • Gyvenimo trukmė: 8-10 metų
  • Platinimas: Nepalas, Indija, Butanas, Mianmaras, Kinija

Rekomenduojamos ekskursijos :

  • 1 dienos Dujiangyan Panda Keeper programos turas
  • 1 dienos Čengdu pandos ir Sičuano virtuvės turas
  • 4 dienų Wolong išsamios pandos turas
Kaip suplanuoti kelionę „Panda“. Kaip suplanuoti kelionę „Panda“. Viskas, ką reikia žinoti Peržiūrėti daugiau

Raudonųjų pandų savybės

Išvaizda – kaip rausvai rudas meškėnas

Raudonos pandos savo forma atrodo kaip didelė naminė katė. Pagrindinė jų kailio spalva yra rausvai ruda su baltomis dėmėmis ant veido. Jie turi ilgas, storas rausvai rudas uodegas su šešiais geltonais žiedais.



Dydis ir svoris…

Suaugusios raudonosios pandos kūne užauga iki 64 cm (25 colių) ilgio. Jų uodegos ilgis yra platus: 28–59 cm (11–23 colių). Patinai sveria iki 6,2 kg (13,7 svaro), patelės tik šiek tiek mažiau.

kinų 1981 metų gyvūnas

Elgesys

Raudonosios pandos yra naktiniai gyvūnai, leidžiantys dienas miegodami medžiuose ir naktimis ieškant maisto. Pabudę jie lygiai kaip katė valo rausvai rudą kailį, laižo letenas ir trina kūno dalis. Po rytinio maudymosi patinas pažymi savo teritoriją.

Čengdu kelionių užklausa

Paskirstymas

Raudonosios pandos aptinkamos pietinėse Himalajų papėdėse, nuo Indijos iki Kinijos ir į pietus iki Mianmaro . Kinijoje jie daugiausia gyvena pietvakarinėse Junano ir Sičuano provincijose, taip pat Tibete. Raudonoji panda buvo rasta iki pat Šaansi provincijos rytų. Nors ir ne Šiaurės Amerikoje, iškastinių liekanų buvo rasta net Tenesyje.

Buveinė

Raudonosios pandos klesti vidutinio klimato sąlygomis ir mėgsta miškingas, kalnuotas vietas, kur temperatūra retai pakyla aukščiau 25 °C (77 °F). Raudonosios pandos renkasi aukštį nuo 2000 iki 4000 metrų (7000-13000 pėdų).

Ką veikti Čengdu 7 geriausi dalykai, kuriuos reikia padaryti Čengdu Viskas, ką reikia žinoti Peržiūrėti daugiau

Dieta

Nors ir nesusiję su didžiąja panda, raudonosios pandos taip pat valgyti daug bambuko (apie 2/3 dietos), nes jų virškinimo sistema negali pasisavinti celiuliozės. Raudonosios pandos taip pat valgo mažus žinduolius, uogas, vaisius, kiaušinius, švelnias žoles, gėles ir vabzdžius.

faktai apie didžiąsias pandas
Milžiniškos pandos savanorių programa Milžiniškos pandos savanorių programa Viskas, ką reikia žinoti Peržiūrėti daugiau

Raudonųjų pandų populiacija mažėja

Raudonųjų pandų nėra taip gausu, kaip anksčiau. Tarptautinė gamtos ir gamtos išteklių apsaugos sąjunga (IUCN) įtraukė jas į raudonąjį sąrašą kaip pažeidžiamas išnykimui, nes laukinėje gamtoje mažėja raudonųjų pandų skaičius. IUCN skaičiavimais, yra tik apie 10 000 raudonųjų pandų liko gamtoje , bet kadangi raudonosios pandos aktyvios tik naktį, sunku tiksliai apskaičiuoti.

1956 metų kinų zodiako gyvūnas

KAM pagrindinė mažėjimo priežastis Raudonųjų pandų populiacija praranda buveines dėl žmonių persikėlimo į savo gyvenamąsias vietas. Nuolat didėjanti žmonių populiacija reiškia raudonųjų pandų gyvenamojo ploto mažėjimą. Brakonieriavimas ir medžioklė taip pat kelia grėsmę raudonosioms pandoms Kinijoje ir Mianmare.

Usūrinis šuo, usūrinis šuo ar raudonoji panda?

Raudonoji pandaRaudonosios pandos turi juodas kojas ir akių lopinėlius, kaip ir didžiosios pandos.

Pamatę raudonosios pandos nuotraukas pamatysite, kad ji atrodo kaip usūrinis ar usūrinis šuo. Paprasčiausias būdas juos atskirti yra juodos kojos.

Usūriniai šunys yra šviesiai rudos spalvos ir juodais apvadais prie akių, bet neturi žieduotos uodegos ar juodų kojų. Jie priklauso šunų šeimai, labiausiai giminingi lapėms.

Meškėnai turi juodus akių apvadus ir žieduotas uodegas, gali turėti net rausvą kailį, bet ne tokį rausvai rudą kaip raudonųjų pandų. Jie neturi juodų kojų. Jie priklauso tai pačiai šeimai kaip ir raudonoji panda, bet kita šeima.

Raudonos pandos turi juodas kojas ir akių lopinėlius kaip didžiosios pandos, bet kitaip atrodo. Raudonosios pandos dalijasi superšeima su skunksais, žeberklais ir meškėnais; atskirai nuo didžiųjų pandų, lokių šeimoje.

Rekomenduojamos ekskursijos :

  • 3 dienų milžiniškos pandos, milžiniško Budos ir senovinio miesto turas
  • 5 dienų Čengdu, Lešanas ir kalnas. Emei kelionė

Susisiekite su mumis dėl privačios ekskursijos po Leshaną ir Emei kalną.

kiniškas drakono simbolis

Žiūrėkite Raudonąsias pandas Kinijoje

Daugumoje Kinijos zoologijos sodų yra raudonųjų pandų, todėl jas lengva pamatyti. Apsilankę milžiniškose pandose galite pamatyti ir gražių raudonųjų pandų. Skaitykite daugiau apie geriausias vietas pamatyti didžiąsias pandas Kinijoje.

Jei jus domina mielos pandos, raudonos ar milžiniškos, geriausios vietos yra Čengdu – pandų gimtajame mieste. Žiūrėkite mūsų Ekskursijos Čengdu , arba galime padėti jums pritaikyti kelionę, kad pamatytumėte juos .